Салтимбока с пилешко

Забавни и изкушаващи
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
160 г прошуто крудо
24 малки листенца салвия
50 мл вино „Марсала“
50 г краве масло
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
24 бр. дребни печурки
100 г рукола
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Салтимбока с пилешко
Изтънете месото с помощта на остър нож и го нарежете на ленти. Овкусете със сол и пипер.
2
Салтимбока с пилешко  2
Върху всяка лента прошуто поставете лента месо, а отгоре листенце салвия.
3
Салтимбока с пилешко  3
Навийте рулца и ги фиксирайте с клечки за зъби.
4
Салтимбока с пилешко  4
Гответе ги в загрят зехтин от всички страни до златисто. Налейте марсалата, разбъркайте и по желание фламбирайте.
5
Салтимбока с пилешко  5
Дръпнете съда от котлона, извадете месото и добавете маслото, сол и пипер на вкус.
6
Салтимбока с пилешко  6
Обелете гъбите и ги почистете от пънчетата. Овкусете със сол и пипер и залейте с разтопено масло.
7
Салтимбока с пилешко  7
Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Изпечете гъбите до златисто - за около 10 минути. Извадете ги от фурната. Във всяка гъба поставете по малко рукола.
8
Салтимбока с пилешко  8
Поставете рулцата върху гъбите и ги залейте със сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: