Хумус

Дата: 11.11.2018
ТИТЛА: Помощник готвач
Хумус
 
Необходими продукти:
1 консерва нахут от 400 г или 265 г отцедено тегло
2 с. л. сусамов тахан
сокът на 1/2 лимон
4-5 с. л. зехтин "Екстра върджин"
1 скилидка чесън (пресована)
5-6 стръка пресен магданоз (нарязан на средно)
4-5 с. л. от течността на консервата
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
В дълбоката купа на пасатора изсипах отцедения нахут, добавих тахана, лимоновия сок, чесъна, магданоза, зехтина, сол на вкус и 3 с.л. от течността на консервата.
2
Пасирах до гладка смес, като добавих и останалата течност, за да се получи не прекалено гъста, но не и много рядка консистенция.
3
Прехвърлих в чиния, напръсках с още малко зехтин, декорирах с маслини и оставих в хладилника, за да се охлади добре. Освен препечен хляб, на хумуса му подхожда и чаша студено, бяло вино.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2020
Като в арабски ресторант, страхотен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта