Дип с авокадо
Лора и Стоян
1 кг картофи (стари) 125 г краве масло (разтопено) 1 с.л. ретро горчица 1 ч.л. сух чесън 125 г брашно 1 яйце 1 ч.л. бакпулвер сол и черен пипер на вкус | за гарниране: 250 г крем сирене 200 г пушена сьомга 4 стръка див лук 1 ч.л. каперси 1 с.л. лимонов сок сол и черен пипер на вкус |
1 | ![]() | Картофите се сварят в подсолена вода. Изваждат се и се обелват. Намачкват се с преса за картофи и се оставят да се охладят. |
2 | ![]() | Смесват се с маслото, горчицата, чесъна, брашното, бакпулвера, черния пипер, сол и яйцето. Разбърква се. Ако е нужно се добавя още брашно. |
3 | ![]() | Полученото тесто се разстила на слой дебел около 2 см в тава върху тефлоново килимче за печене. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) до златисто - около 20 минути. |
4 | ![]() | Крем сиренето се смесва с накълцаните див лук и каперси, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се. |
5 | ![]() | Изпечената картофена основа се намазва с получената смес. Нарязва се на квадрати и се гарнира с парченца сьомгата. |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
11.02.2020 Хареса ми как се комбинира с пушената сьомга, но не бих го направила отново.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
21.04.2019 Доста приятен и приятно изглеждащ обяд! Вместо див лук използвах обикновен пресен. Нямах пушена сьомга, затова я запекох леко на фурна. Благодаря на Бон Апети за рецептата!
|
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...