Октопод и разните му там трикове

Дата: 09.12.2018
Източник: Мая
ТИТЛА: Чирак
Октопод и разните му там трикове
 
Необходими продукти:
за бульона:
1 тенджера вода
3-4 дафинови листа
1/2 щипка шафран
250 мл бира
сол, риган и черен пипер на вкус
за маринатата:
3-4 средно големи скилидки чесън
сокът от 1 лимон
250 мл бира
1 с. л. дижонска горчица
2 щипки риган
черен и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Слагаме тенджера с вода да се загрява на котлона. Като гледаме да преценим дали ще може да се събере замразения октопод.
2
Докато водата се загрява, добавяме продуктите за бульона ни. След като заври, вадим октопода от камерата и пускаме във врящата вода. Варим около 2 часа - докато не падне най-горният му слой.
3
Ще се наложи да долеете 1-2 л гореща вода. Понякога и вендузките му започват да падат. Това е знак, че вече е добре сварен.
4
След като го извадим от врящата вода, разрязваме тялото на глава и пипала. Пипалата се разделят, като се стараем да използваме дължината им максимално.
5
Нарязаните парчета потапяте в съда с маринатата, която предварително сте си направили.Желателно е маринатата да е в метален съб с капак.
Оставяте да престои минимум 2 часа в хладилник, аз лично, оставям сместа за 8-10 часа, след което пека на скара или грил тиган.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Bozhidara-Maria Opanska коментира рецептата Баница със спанак
Raia Vitkova се регистрира в сайта.
katerina се регистрира в сайта.
sunysp се регистрира в сайта.
Албена Желязкова коментира рецептата Сладкиш Агнеса
Албена Желязкова се регистрира в сайта.
Svetla Kirilova се регистрира в сайта.
Daniela Kovacheva се регистрира в сайта.
Bozhidara-Maria Opanska коментира рецептата Спаначени кюфтета
doseva6 сготви Гюзлеме
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта