Октопод и разните му там трикове

Кратко ръководство за приготвяне на перфектния октопод
Източник: Мая
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.12.2018
Октопод и разните му там трикове
 
Необходими продукти:
за бульона:
1 тенджера вода
3-4 дафинови листа
1/2 щипка шафран
250 мл бира
сол, риган и черен пипер на вкус

за маринатата:
3-4 средно големи скилидки чесън
сокът от 1 лимон
250 мл бира
1 с. л. дижонска горчица
2 щипки риган
черен и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Слагаме тенджера с вода да се загрява на котлона. Като гледаме да преценим дали ще може да се събере замразения октопод.
2
Докато водата се загрява, добавяме продуктите за бульона ни. След като заври, вадим октопода от камерата и пускаме във врящата вода. Варим около 2 часа - докато не падне най-горният му слой.
3
Ще се наложи да долеете 1-2 л гореща вода. Понякога и вендузките му започват да падат. Това е знак, че вече е добре сварен.
4
След като го извадим от врящата вода, разрязваме тялото на глава и пипала. Пипалата се разделят, като се стараем да използваме дължината им максимално.
5
Нарязаните парчета потапяте в съда с маринатата, която предварително сте си направили.Желателно е маринатата да е в метален съб с капак.
Оставяте да престои минимум 2 часа в хладилник, аз лично, оставям сместа за 8-10 часа, след което пека на скара или грил тиган.



Съвет:
Сложете октопода предварително във фризера за поне 2часа. Това помага на месото да стане по крехко. За правилното почистване и разрязване на октопод има прекрасни туториалчета с които миже да се самообучите как се прави това.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: