Доматена супа от Тоскана

Дата: 24.06.2015
Източник: Бон Апети
Доматена супа от Тоскана
 
Необходими продукти:
1,5 кг домати
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 франзела (стара)
400 мл пилешки бульон
7 с. л. зехтин
1 стрък розмарин
1 връзка босилек
4 стръка майорана
сол и черен пипер на вкус
50 г сирене „Пармезан” за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Доматена супа от Тоскана
Доматите се измиват, с нож се прави кръст от горната им страна и се бланшират за кратко във вряща вода. Изваждат се и се шокират в студена вода.

 


2
Доматена супа от Тоскана 2
Обелват се, семките се отстраняват и месестата част се нарязва на четири. Сокът също се запазва.

 


3
Доматена супа от Тоскана 3
Лукът и чесънът се обелват и се нарязват на кубчета. Розмаринът се измива, подсушава се, листенцата се отделят и се наситняват. Хлябът се нарязва на едри кубчета. В тенджера се загряват 6 с. л. от зехтина и в тях, при постоянно бъркане, се запържват  лукът, чесънът и розмаринът.

 


4
Доматена супа от Тоскана 4
Прибавя се хлябът и когато и той се запържи, се отделят 4 лъжици от сместа за гарниране.

 


5
Доматена супа от Тоскана 5
Доматите и отделеният сок се слагат в тенджерата и се оставят да се задушават около 15 минути. На петата минута се прибавя бульона. Овкусява се със сол и черен пипер. Босилекът и майораната се измиват, подсушават се и се наситняват. Прибавят се към супата и се пасира.

 


6
Доматена супа от Тоскана 6
Сервира се, като се гарнира със заделените кубчета запържен хляб, поръсва се с пармезан и отгоре се слага по малко зехтин. Украсява се с листа майорана.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2014
мммммммммммм ;)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта