Доматено фрапе с мариновани краставици във френски сос

Екстравагантно предложение - свежо лятно предястие, поднесено в коктейлни чаши
Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г домати
4–5 листа зелена салата
1 малка глава лук (20 г)
4–5 зърна черен пипер
2–3 зрънца карамфил
2 с. л. захар
1 с. л. зехтин
1/4 ч. л. сол
1 краставица
1/2 ч. ч. олио
1/4 ч. ч. ябълков оцет
1/4 ч. ч. кетчуп
1/4 ч. ч. захар
1 ч. л. сос "Уорчестър"
1 ч. л. настърган лук
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Доматено фрапе с мариновани краставици във френски сос
Доматите се нарязват на едри парчета и се поставят в тенджера. Добавят се лукът, зехтинът, карамфилът, захарта, солта и зърната черен пипер, задушават се 20 минути и се пюрират.
2
Доматено фрапе с мариновани краставици във френски сос 2
Сместа се претрива, за да се отделят люспите и семето. След това се охлажда и се замразява във фризер, докато стане на кристали, като се разбърква 2–3 пъти.
3
Доматено фрапе с мариновани краставици във френски сос 3
Краставицата се нарязва на тънки пръчици или се настъргва на едро ренде.
4
Доматено фрапе с мариновани краставици във френски сос 4
Дресингът се приготвя, като захарта, солта, оцетът, кетчупът, червеният пипер, настърганият лук и олиото се разбиват с тел. Когато захарта се разтвори, се налива и сосът "Уорчестър". Настърганите краставици се заливат с дресинга и се оставят в хладилник за минимум 1 час.
5
Доматено фрапе с мариновани краставици във френски сос 5
Щом се замрази, фрапето се разбива с вилица (трябва да стане на малки кристалчета). Сервира се в чаша за мелба, върху листо зелена салата и с лъжичка мариновани краставици.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: