Дребна морска риба а ла мартеник

Дата: 25.06.2005
Източник: Бон Апети
Дребна морска риба а ла мартеник
 
Необходими продукти:
500 г сафрид
1 домат
1 глава лук
1 люта чушка
30 г краве масло
1 ч. ч. ориз
черен пипер и сол на вкус
сокът от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Дребна морска риба а ла мартеникЛукът се нарязва наедро, чушката – наситно. Запържват се в предварително загрят зехтин.
2
Дребна морска риба а ла мартеник 2Доматът се нарязва наситно и се прибавя към запържения лук. Овкусява се с лимонов сок, черен пипер и сол. Наливат се 4 ч. ч. вода и се оставя да поври около 10 минути.
3
Дребна морска риба а ла мартеник 3След това се прибавя почистеният сафрид и се вари около 10-15 минути.
4
Дребна морска риба а ла мартеник 4Оризът за гарнитурата се изсипва в кипнала вода и се вари до готовност. След това се разбърква с маслото и се сервира като гарнитура към рибките.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта