Дребна морска риба а ла мартеник

Гост: Eлена Найденова
Източник: Бон Апети
Дата: 25.06.2005
Дребна морска риба а ла мартеник
 
Необходими продукти:
500 г сафрид
1 домат
1 глава лук
1 люта чушка
30 г краве масло
1 ч. ч. ориз
черен пипер и сол на вкус
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Дребна морска риба а ла мартеник
Лукът се нарязва наедро, чушката – наситно. Запържват се в предварително загрят зехтин.
2
Дребна морска риба а ла мартеник 2
Доматът се нарязва наситно и се прибавя към запържения лук. Овкусява се с лимонов сок, черен пипер и сол. Наливат се 4 ч. ч. вода и се оставя да поври около 10 минути.
3
Дребна морска риба а ла мартеник 3
След това се прибавя почистеният сафрид и се вари около 10-15 минути.
4
Дребна морска риба а ла мартеник 4
Оризът за гарнитурата се изсипва в кипнала вода и се вари до готовност. След това се разбърква с маслото и се сервира като гарнитура към рибките.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: