Дроб на скара с ароматно масло

Маринован в мляко и свежи подправки, с ароматна коричка и сочен отвътре
Източник: Бон Апети
Дата: 16.08.2012
Дроб на скара с ароматно масло
 
Необходими продукти:
1,2 кг телешки дроб
50 мл зехтин
2 с. л. балсамов оцет

за маринатата:
500 мл прясно мляко
2 скилидки чесън
2 стръка салвия
2 стръка мащерка
1 с. л. пипер меланж

за ароматното масло:
200 г краве масло
1 скилидка чесън
30 г сушени домати
1/2 ч. л. сух кориандър
2 стръка босилек
2 стръка мащерка
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Дроб на скара с ароматно масло

Дробът се почиства от жилите и се нарязва на големи и тънки филийки (като малки шницели). Слага се в купа със счуканите чесън и пипер, наситнените салвия и мащерка и млякото. Оставя се да се маринова за 2–3 часа (най-добре за 24 часа). След това се отцежда и се подсушава.

 


2
Дроб на скара с ароматно масло 2

Скарата се намазва със зехтина и дробът се пече от двете страни за около 5 минути от всяка страна. Малко преди да е готов се намазва с балсамовия оцет и се запича за кратко (20–30 секунди от всяка страна).

 


3
Дроб на скара с ароматно масло 3

Продуктите за маслото се смилат в блендер.

 


4
Дроб на скара с ароматно масло 4

Сместа се увива във фолио за свежо съхранение като руло и се оставя в хладилник да стегне добре.

 


5
Дроб на скара с ароматно масло 5

Дробът се поднася с ароматното масло.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: