Дроб по воденичарски

Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2003
Дроб по воденичарски
 
Необходими продукти:
600 г телешки дроб
1/4 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. чубрица
120-150 мл бяло полусухо вино
100 г стерилизирани гъби
3 пресни чушки
2 глави лук
1 ч. л. сол
4-5 с. л. олио
1/2 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Дроб по воденичарски
Дробът се нарязва на малки кубчета. Олиото се сгорещява в тиган, посолява се и в него се пържи нарязаният дроб.
2
Дроб по воденичарски 2
Лукът се нарязва на ивички, чушките – на кубчета. Сипват се при дроба и се запържват не повече от 10 минути. След това се прибавят стерилизираните гъби, налива се виното и се разбърква.
3
Дроб по воденичарски 3
Ястието се сваля от огъня, овкусява се с подправките и отново се разбърква. След това се прехвърля в глинени гювечета, поръсва се с нарязан наситно магданоз и се запича за 3-4 минути във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2014
Обичам да готвя в гювеч в него всичко става много вкусно !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



225 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: