Гозба от горски гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 22.04.2003
Гозба от горски гъби
 
Необходими продукти:
200 г горски гъби
50 мл олио
1 глава лук
1 домат
100 г ориз
2 кубчета гъбен бульон
1 клонка магданоз
1 клонка копър
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Гозба от горски гъби
Лукът се нарязва на малки кубчета и се запържва в олиото, като се посолява.
2
Гозба от горски гъби 2
Щом лукът омекне, се прибавят нарязаните гъби. Налива се 1 к. ч. вода, задушава се около 5 минути на тих огън и се добавя нарязаният на кубчета домат.
3
Гозба от горски гъби 3
Оризът се залива с вода в съотношение 1:1 и се задушава. След като водата изври, се пресипва в гозбата.
4
Гозба от горски гъби 4
Налива се разтвореният в малко вода гъбен бульон и ястието се оставя да ври на тих огън 10-15 минути. Накрая се подправя със ситно нарязани копър и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: