Кафяв ориз с червен фасул и царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2003
Кафяв ориз с червен фасул и царевица
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 ч. л. кимион
1 ч. л. кориандър
1 кубче зеленчуков бульон
1/2 буркан домати
1 консерва червен фасул (200 г)
1 консерва царевица (200 г)
6 с. л. олио
300 г кафяв ориз
1 резен целина (колкото малък картоф)
1 морков
1 зелена чушка
3 скилидки чесън
1 щипка лют пипер


Начин на приготвяне:
1
Кафяв ориз с червен фасул и царевица
Лукът и чесънът се нарязват наситно, чушката, морковът и целината – на кубчета. Запържват се в тенджера със сгорещеното олио.
2
Кафяв ориз с червен фасул и царевица 2
Царевицата и червеният фасул се сипват при запържените зеленчуци, разбърква се. Добавят се оризът и разтвореният в хладка вода бульон. Овкусява се с подправките и се залива с около 1 л вода. Кипва се и ври 30-40 минути на умерен огън.
3
Кафяв ориз с червен фасул и царевица 3
След като оризът поомекне, се добавят пасираните домати. Ястието се оставя да поври още 10 минути и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: