Булгур пилаф със сушени домати и зелен фасул

Вкусна и здравословна рецепта, в която традиционният дългозърнест ориз е заменен с булгур
Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г замразен зелен фасул
250 г булгур
100 г обезкостени зелени маслини
3 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 шепа сушени домати
8-9 с. л. олио (1 к. ч.)
1 с. л. гранулирана зелена подправка


Начин на приготвяне:
1
Булгур пилаф със сушени домати и зелен фасул
Сушените домати се накисват във вода и се оставят да набъбнат. След това се нарязват наситно.
2
Булгур пилаф със сушени домати и зелен фасул 2
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват за 30 секунди в предварително загрятото олио. След това се сипва булгурът, пържи се 2-3 минути, като периодично се разбърква, и се добавя зеленият фасул.
3
Булгур пилаф със сушени домати и зелен фасул 3
Наливат се 450 мл гореща вода и се прибавят сушените домати и гранулираната зелена подправка. Ястието къкри на тих огън 5-10 минути, за да се свари булгурът, като при необходимост се долива вода.
4
Булгур пилаф със сушени домати и зелен фасул 4
Накрая се слагат нарязаните надребно маслини, разбърква се и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2017
Промених рецепта: вместо зелен фасул - тиквичка, вместо зелени маслини - черни. Стана много добре!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: