Дроб сарма по тракийски

Обвити в було агнешки дреболии с ориз и джоджен върху гнезда от млечно спаначено пюре
Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. агнешки комплект (500-600 г)
500 г агнешко було
1 връзка пресен лук
250 г ориз
30 г масло
1 ч. л. наситнен пресен джоджен
1 ч. л. наситнен пресен магданоз
1 ч. л. червен пипер
черен пипер на вкус
750 г спанак
30 г масло
1 к. ч. студено прясно мляко
4 ч. л. брашно
1 щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Дроб сарма по тракийски
Агнешкият комплект се сварява за около 20-25 минути в обилно количество подсолена вода. След това се оставя да се охлади и се нарязва на малки парченца.
2
Дроб сарма по тракийски 2
Лукът се нарязва на кръгчета и се запържва за 3-4 минути в предварително загрятото масло. Сипва се оризът и се пържи, докато стане стъклен. Тогава се поръсва с червен пипер, оттегля се от котлона и се разбърква.
3
Дроб сарма по тракийски 3
Наливат се 250 мл от бульона, в който са варени дреболиите, и съдът се връща на котлона. Оризът се подправя с черен пипер и се вари, докато поеме водата. След това се прибавят нарязаните дреболии и се поръсва с магданоз и джоджен.
4
Дроб сарма по тракийски 4
Булото се нарязва на еднакви по големина парчета. Взима се едно парче, поставя се в черпак (една част остава извън черпака), пълни се с плънката и се завива. По този начин се оформят и останалите сарми.
5
Дроб сарма по тракийски 5
Готовите сарми се нареждат в тава и се заливат с бульона от карантията. (Течността трябва да е 2-3 пръста и ако изври по време на печене, се долива бульон.) Пече се около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6
Дроб сарма по тракийски 6
Спанакът се бланшира за 1-2 минути във вряща подсолена вода. След това се охлажда, отцежда се и се нарязва на много ситно.
7
Дроб сарма по тракийски 7
Маслото се разтопява в тиган, сипва се брашното и щом се запържи леко, се слага спанакът. Разбърква се, посолява се и се подправя с индийско орехче. Налива се прясното мляко, отново се разбърква и се сваля от котлона.
8
Дроб сарма по тракийски 8
В порционна чиния се оформят гнезда от гарнитурата, върху тях се поставя дроб сармата и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: