Дробчета с чушки и бекон

Подходящи както за обяд така и за вечеря. Добре си партнират с бира или вино
Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2013
Дробчета с чушки и бекон
 
Необходими продукти:
1 кг охладени пилешки дробчета
500 г червени чушки от буркан без оцет
1 голяма глава червен лук
150 г бекон на ленти
40 мл зехтин „Екстра върджин”
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Дробчета с чушки и бекон

Беконът се поставя в тава с пергаментова хартия. Пече се в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, докато стане златист и хрупкав – около 20 минути. След това се охлажда и премества върху хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

 


2
Дробчета с чушки и бекон 2

Дробчета се пържат на два пъти в сгорещения зехтин, до златисто, от всички страни. После първите се връщат в съда.

 


3
Дробчета с чушки и бекон 3

Към тях се прибавят лукът, нарязан на ивички, запържва се за около 5 минути. Подправят се със сол и черен пипер, след това се слагат и чушките, нарязани на ивички. Запържват се закратко.

 


4
Дробчета с чушки и бекон 4

Готовото ястие се поднася с нарязан наситно магданоз и начупен бекон.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2013
изключително вкусна и лесна рецепта!Вкъщи всички бяха очаровани!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: