Дюлево брюле "Дакота"

Рецепта от конкурса на "Кока-Кола"
Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2008
Дюлево брюле
 
Необходими продукти:
1 дюля
1 нар
500 мл животинска сметана
100-150 г захар
20 г масло
6 жълтъка
1 ч. ч. „Кока-Кола“
1 с. л. желатин
1-2 ч. л. тъмен ром
1 капсула ванилова есенция (2 ванилии на прах)



Начин на приготвяне:
1
Дюлево брюле
Дюлята се почиства и се нарязва на дребни кубчета, след което се накисва в купа със студена вода и лимонов сок.
2
Дюлево брюле
Отцедените кубчета дуля се задушават в разтопено масло с 1 ч. ч. "Кока-Кола".
3
Дюлево брюле
Зрънцата на нара се изръсват в купа, като 5-6 се отделят за декорация, а останалите се смилат в блендер.
4
Дюлево брюле
Жълтъците се разбиват със захарта, след което се смесват със загрятата сметана и се бъркат до сгъстяване на слаб огън.
5
Дюлево брюле
Кремът се отстранява от огъня и се ароматизира с ванилия.
6
Дюлево брюле
Желатинът се залива с 2-3 с. л. вода и 1-2 ч. л. ром, разбърква се и се загрява в микровълнова фурна на 500-600 вата.
7
Дюлево брюле
Разтвореният желатин се изсипва при сока от нар.
8
Дюлево брюле
Задушената дюля се разпределя в купички и се покрива с крем. Брюлето се оставя в хладилник за 6-8 часа.
9
Дюлево брюле
Стегналият крем се изважда от хладилника и се поръсва наполовина със захар, която се обгаря с помощта на горелка.
10
Дюлево брюле
Другата половина се покрива със сос и зрънца от нар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: