Джинджифилови сладки

Дата: 11.12.2009
Източник: Бон Апети
Джинджифилови сладки
 
Необходими продукти:
225 г краве масло
475 г брашно
225 г мед
2 ч. л. сода за хляб
1 с. л. канела
1/4 ч. л. сол
1 1/2 ч. л. стрит карамфил
1 с. л. джинджифил на прах
200 г кафява захар
краве масло за намазняване
 

Начин на приготвяне:
1
В голяма купа се разбиват размекнатото масло, захарта, канелата, карамфилът, джинджифилът и солта до получаване на пухкава смес. Добавят се содата, разтворена в 2 ч. л. вода, и медът. Изсипва се половината от брашното, като продължава да се разбива. Постепенно се добавя останалото брашно, като се замесва малко твърдо, но не сухо тесто. Оставя се да почине на стайна температура около час.
2
Тестото се разделя на три равни части. Всяка част се поставя между два листа хартия за печене. Върху нея се разточва с точилка всяка от трите части тесто до дебелина около 0,5 см. Разточеното тесто се оставя в хладилник заедно с хартията за 2–3 часа.
3
Внимателно се отделя всяка от трите части от тестото. С формички за сладки – сърца, звезди и човечета, внимателно се оформят сладките. Поставят се една по една в предварително намазани тави.
4
Пекат се около 7 минути на 180 градуса и се поставят върху гладка повърхност, за да изстинат.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2014
Стават страхотни - с тази комбинация от подправки - ароматът е просто вълшебен :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Maria Stoykova се регистрира в сайта.
Маргарита Първанова се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Лешников кекс
SuperMag коментира рецептата Свинско с патладжани
SuperMag коментира рецептата Кръмбъл с ягоди и бадеми
SuperMag коментира рецептата Малинов крем
SuperMag коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SuperMag коментира рецептата Билков омлет със сирене
SuperMag коментира рецептата Пиле с грах и гъби
SuperMag се регистрира в сайта.
Plamena Nikolova коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SylwiaFrancesco Atanasowa Casertano се регистрира в сайта.
Емилиян Тошев се регистрира в сайта.
Росица Страхилова се регистрира в сайта.
assiad се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта