Джолан "24-та"

Гост: Калоян Христов
Източник: Бон Апети
Дата: 28.01.2006
Джолан
 
Необходими продукти:
500 г телешки джолан
2 свински джолана
500 г картофи
200 г сини сливи
2 глави лук
1 глава чесън
1 в. ч. червено вино
1 к. ч. олио
2 бр. дафинов лист
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
1 с. л. червен пипер
1 с. л. пикантина
3-4 зърна бахар
4 с. л. брашно
100 г брашно
1/2 ч. л. сол
100 мл вода


Начин на приготвяне:
1
Джолан
Лукът и картофите се нарязват наедро и се слагат в глинен гювеч. Налива се олио, прибавя се чесънът.
2
Джолан
Брашното, бахарът, червеният и черният пипер и пикантината се слагат в подходящ съд и се разбъркват добре. Месото се овалва в ароматната смес, след което се слага в гювеча.
3
Джолан
Добавят се сините сливи, подправя се с червен пипер, дафинов лист и сол. След това се наливат виното и 1/2 л студена вода.
4
Джолан
С брашно, вода и малко сол се замесва тесто, което се нанася около капака на гювеча. Запечатаният гювеч се слага в студена фурна, която се загрява до 180 градуса. Ястието се пече около 3 часа, след което е готово за консумаця.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: