Шаран с подправки и кисело зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2006
Шаран с подправки и кисело зеле
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг шаран
1 ч. л. сол
2-3 с. л. олио
1 глава лук
3 стерилизирани домата
5 едри листа кисело зеле
100 г бекон
150 мл доматен сос
300 мл бира
черен пипер и сол на вкус
2 щипки копърово семе
2 щипки кориандър на зърна
1 ч. л. сушен копър
1 ч. л. лучено брашно
2-3 с. л. олио
2 щипки ким


Начин на приготвяне:
1
Шаран с подправки и кисело зеле
Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото олио. След 3-4 минути се добавя наситненият бекон. Щом беконът стане хрупкав, се налива бирата и се добавят наситнените домати и доматеният сос.
2
Шаран с подправки и кисело зеле 2
След като доматите кипнат, се посолява, добавя се нарязаното на тънки ивици зеле, ароматизира се с ким. Гарнитурата се задушава 30 минути на тих огън.
3
Шаран с подправки и кисело зеле 3
Шаранът се почиства от перките и люспите и се филетира. Всяко филе се нарязва на четири части.
4
Шаран с подправки и кисело зеле 4
Копъровото семе и кориандърът се стриват. Смесват се с копъра, лученото брашно, черния пипер. Филетата риба се поръсват от страната на кожата със сместа. Пекат се в тиган със сгорещено олио 5-8 минути само от страната на кожата, като се поръсват със сол и черен пипер.

5
Шаран с подправки и кисело зеле 5
Малка купичка се пълни с гарнитурата, като се притиска добре. След това купичката се обръща в чиния, слагат се няколко филета риба и порцията е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Margarita Ruslanova коментира рецептата Зеленчуци в пакет
Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: