Наденици с бира и кисело зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 03.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. сурови наденици
8 с. л. олио
2 дафинови листа
3 зрънца бахар
1 стрък праз
1-2 картофа
2 глави лук
500 мл бира
30-40 г свинска мас
1 кг кисело зеле
1 с. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Наденици с бира и кисело зеле
Лукът и празът се нарязват наситно и се запържват за кратко в предварително разтопената свинска мас. Задушaват се 5 минути на тих огън под капак. След това се добавя нарязаното на тънки ивици зеле и се запържва на силен огън около 5 минути. Подправя се с червен пипер.
2
Наденици с бира и кисело зеле 2
В тензух се поставят 2 дафинови листа, зрънцата бахар и черен пипер. Завързва се и вързопчето се поставя в тенджерата. Разбърква се.
3
Наденици с бира и кисело зеле 3
След това се налива бирата (трябва едва за покрива зелето). Щом кипне, се задушава 30-40 минути на тих огън под капак.
4
Наденици с бира и кисело зеле 4
Зелето се разпределя в гювечета. Във всяко се поставя по една наденица, отгоре се нареждат кръгчета картоф. Гювечетата се поливат с по 2 с. л. олио, поръсват се с червен пипер на вкус и се пекат 20-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2021
Вкусно, препоръчвам
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



109 ДУШИ ОНЛАЙН
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: