Емпанадас с чили кон карне

Източник: Бон Апети
Дата: 16.06.2010
Емпанадас с чили кон карне
 
Необходими продукти:
360 г брашно
1 щипка сол
1 щипка захар
1 яйце
120 мл кисело мляко
олио за пържене
150 г кайма
30 г лук
120 г стерилизирани домати
90 г червен боб от консерва
15 г доматено пюре
25 г чушки (микс)
3 г червен пипер
3 г лют червен пипер
3 г бял пипер
90 мл олио



Начин на приготвяне:
1
Брашното, олиото, солта, захарта, млякото и яйцето се разбъркват до получаването на хомогенна смес, която се оставя да отлежи 30 минути.
2
Олиото за плънката се сгорещява в дълбок тиган и в него за кратко се запържва наситненият лук. Прибавя се каймата и се разбърква, докато стане на трохи. Поръсват се подправките, прибавят се всички останали продукти и се задушава, докато остане на мазнина. Готовата плънка се оставя да изстине.
3
Тестото се разточва с точилка и от него се изрязват кръгове. В средата им се разпределя плънката, краищата на тестото се намазват с малко вода, прегъват се и се слепват.
4
Пържат се във фритюрник на 160 градуса или се пекат във фурна на 200 градуса около 10–15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


228 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: