Есенен чийзкейк с карамел и орехи

Пухкав, ароматен и разтапящ се в устата
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2020
Есенен чийзкейк с карамел и орехи
 
Необходими продукти:
за основата:
130 г бисквити
70 г разтопено масло, без сол

за крема:
1 опаковка Philadelphia Original XL
100 г заквасена сметана
2 яйца
100 г захар
1 ванилия
канела

за глазурата:
200 г натрошени орехи
1/3 ч.ч. захар
100 мл мляко или сметана
1 с.л. брашно
50 мл заквасена сметана

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Есенен чийзкейк с карамел и орехи
За основата:
Смелете бисквити в кухненския робот на фини парченца или ги изсипете в найлонова торбичка и ги натрошете с точилка или с ръка. Изсипете бисквитите в купа и добавете разтопеното масло. Разбъркайте докато се смесят напълно. Разпределете поравно в ринговете и притиснете добре. Охладете за около 30 минути.

2
Есенен чийзкейк с карамел и орехи 2
За крема:
Крем сиренето се разбърква добре със сметаната и ванилията. Добавят се яйцата и захарта, след това пак се разбърква – до хомогенизиране. Може да овкусите с канела и ванилия на вкус.
Сместа се изсипва върху хрупкавия блат. Пече се в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за 40 минути. Трябва да остане леко течен в средата. След като се изключи фурната, е добре да поседи вътре 15 минути, за да не се напука. След това се охлажда добре в хладилник поне за 2 часа.
3
Есенен чийзкейк с карамел и орехи 3
За глазурата:
Разбъркайте сметаната с миксер и намажете на тънък слой.
Карамелизирайте захарта. Разбърквайте постоянно и постепенно добавете 100 мл мляко или сметана, в което е разтворена 1 с.л. брашно. Бъркайте докато глазурата кипне.

4
Есенен чийзкейк с карамел и орехи 4
След като чийзкейкът е готов и е стегнал, посипете с натрошени орехи и залейте с карамелената глазура.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: