Фалшив език с кимионов сос

Дата: 28.02.2003
Източник: Бон Апети
Фалшив език с кимионов сос
 
Необходими продукти:
4-5 патладжана
1 буркан стерилизирани домати (800 г)
1 ч. л. кимион
1 ч. л. червен пипер
2 скилидки чесън
1 глава лук
1-2 с. л. олио
олио за пържене
галета за паниране
брашно за паниране
2-3 яйца
1-2 щипки захар
 

Начин на приготвяне:
1
Фалшив език с кимионов сосПатладжаните се обелват, разрязват се на две и се осоляват. Поставят се в наклонена тавичка, за да се отцедят от горчивия сок. След това се изплакват, подсушават се и се нарязват напречно на филии.
2
Фалшив език с кимионов сос 2Филиите патладжан се овалват в брашно, разбити яйца и галета и се пържат в сгорещено олио от двете страни, докато се зачервят. Изваждат се и се поставят върху хартиени салфетки, за да се отнеме излишната мазнина.
3
Фалшив език с кимионов сос 3В олиото за соса за минута се запържват ситно нарязаните лук и чесън, поръсват се с кимион и червен пипер и веднага се наливат пасираните домати. Добавя се захарта и се вари 15 минути на тих огън под капак. Патладжаните се заливат със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта