Фалшив език с кимионов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2003
Фалшив език с кимионов сос
 
Необходими продукти:
4-5 патладжана
2-3 яйца
брашно за паниране
галета за паниране
олио за пържене
1-2 с. л. олио
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кимион
1 буркан стерилизирани домати (800 г)
1-2 щипки захар


Начин на приготвяне:
1
Фалшив език с кимионов сос
Патладжаните се обелват, разрязват се на две и се осоляват. Поставят се в наклонена тавичка, за да се отцедят от горчивия сок. След това се изплакват, подсушават се и се нарязват напречно на филии.
2
Фалшив език с кимионов сос 2
Филиите патладжан се овалват в брашно, разбити яйца и галета и се пържат в сгорещено олио от двете страни, докато се зачервят. Изваждат се и се поставят върху хартиени салфетки, за да се отнеме излишната мазнина.
3
Фалшив език с кимионов сос 3
В олиото за соса за минута се запържват ситно нарязаните лук и чесън, поръсват се с кимион и червен пипер и веднага се наливат пасираните домати. Добавя се захарта и се вари 15 минути на тих огън под капак. Патладжаните се заливат със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: