Фалшиво филе „Уелингтън”

Дата: 18.11.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
100 г пушен бекон на ленти
2 с. л. дижонска горчица
250 г печурки
1 скилидка чесън
1 ч. л. суха мащерка
20 г краве масло
1 яйце за намазване
сол на вкус
брашно за поръсване на плота
за каймата:
700 г кайма смес
1 глава лук
1 яйце
4 филии бял хляб
2 с. л. сос „Уорчестър”
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Фалшиво филе „Уелингтън”Печурките се накълцват.
2
Фалшиво филе „Уелингтън” 2Запържват се в маслото, докато омекнат. Прибавя се смачканият с преса чесън и когато и той се запържи, съдът се дърпа от огъня и сместа се овкусява с мащерката и сол на вкус.
3
Фалшиво филе „Уелингтън” 3Хлябът за каймата се накисва във вода, отцежда се и се смесва с наситнения лук, каймата, соса „Уорчестър”, яйцето, сол и черен пипер на вкус и се размесва хубаво.
4
Фалшиво филе „Уелингтън” 4Бутертестото се разточва на правогълъник върху набрашнен плот. В средата се слага от гъбената смес, като се оформя по-малък правоъгълник.
5
Фалшиво филе „Уелингтън” 5Върху гъбите се подреждат лентичките бекон, а върху тях – каймата.
6
Фалшиво филе „Уелингтън” 6Намазва се с горчицата.
7
Фалшиво филе „Уелингтън” 7Завива се с бутертестото като пакет.
8
Фалшиво филе „Уелингтън” 8Слага се в тава с отвора надолу.
9
Фалшиво филе „Уелингтън” 9Маже се с разбитото яйце и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 30 минути.
10
Фалшиво филе „Уелингтън” 10Изважда се от фурната, оставя се 10 минути да почине и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2018
Това фълшиво филе ме грабна! Още утре ще го направя! Благодаря ви!
6.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2017
Мноого вкусно и ефектно!
5.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Според мен и съпругът ми ако имаше и кисели краставички щеше да е още по-хубаво и за гарнитура картофено пюре.
4.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2014
Аз добавих и кашкавал. Много вкусно стана.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2014
Бях малко скептичен но накрая стана прекрасно и беше доста вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта