Телешко варено

Дата: 14.11.2014
Източник:
ТИТЛА:
Телешко варено
 
Необходими продукти:
за бульона:
400 г телешко месо за готвене
1/2 глава кромид лук (стар)
10-15 зърна черен пипер
2-3 с. л. олио
2 ч. л. сол
за ястието:
6 средно големи картофа
3 моркова
1 глава целина
1/2 връзка магданоз (само дръжките)
2-3 стръка целина (с листата)
2-3 стръка магданоз (с листата)
1 с. л. настърган трапезен хрян (със захар)
сол и млян черен пипер на вкус
2 с. л. олио
телешки бульон
 

Начин на приготвяне:
1
В тенджера под налягане се поставят продуктите за бульона (лук, черен пипер на зърна, олио, сол) и телешкото, от което са отстранени ципите и е нарязано на готови за сервиране едри парчета. Залива се с вода колкото да се покрие - 2 пръста над месото и сухите съставки (добре е да имате предвид, че при готвене в херметическата тенджера, количеството вода след топлинна обработка остава същото, тъй като изпареното количество течност е минимално). Вари се 40 минути от момента, в който започне да ври. След охлаждане до степен тенджерата да може да се отвори, бульонът се прецежда и в него се добавя вече свареното месо.
2
Зеленчуците за гозбата се режат наедро и заедно с подправките се добавят в бульона. При нужда се долива малко гореща вода (общо количество течност отново трябва да е 2 пръста над сухите съставки.). Овкусява се с паста от хрян, сол и млян черен пипер при нужда. Вари се още 20 минути в тенджера под налягане.
3
Сервира се горещо с листа прясна целина (от средата) и по желание - с мъничко паста от хрян като добавка. Внимание, хрянът люти :) Да ви е сладко!!!
Подобни рецепти:
Коментари (42)
42.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2017
Прекрасно ястие!
41.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Вкусно в момента го готвя
40.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2017
Стана много вкусно.Децата ми го харесаха.Вместо хрян сложих парче пресен джинджифил, нарязан наситно.
39.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Страхотно вкусно :)
38.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2016
Ето и вкусният резултат :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Цветомила коментира рецептата Хачапури
Белослава Господинова се регистрира в сайта.
Kostadin Dimitrov се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Тюрлюгювеч
Момчил Уэунов се регистрира в сайта.
Росица Черкезова се регистрира в сайта.
Милена се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта