Карфиолена супа

Няколко продукта – ефектен краен резултат
Източник: Бон Апети
Дата: 25.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г карфиол
1,5 л зеленчуков бульон
2 картофа
2 скилидки чесън
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
200 г карфиол
1 глава лук
2 бели земела
1 стрък розмарин
40 мл зехтин
50 г сурови небелени лешници
кората от 1 лимон
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Карфиолена супа
Карфиолът се разделя на розички и се запържва в зехтина, заедно с наситнения чесън.
2
Карфиолена супа 2
Налива се бульонът, добавят се нарязаните на кубчета картофи, овкусява се със сол и черен пипер и се готви, докато зеленчуците омекнат.
3
Карфиолена супа 3
След това супата се пасира. Ако има нужда се налива още вода, до получаване на желаната консистенция.
4
Карфиолена супа 4
Карфиолът за гарниране се разделя на розички и се слага в тава. Лукът се нарязва на полумесеци, хлябът – на кубчета, а лешниците се счукват в хаванче. Лукът, хлябът и лешниците се добавят към карфиола, посоляват се, поливат се със зехтина, разбъркват се и се пекат около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, като се разбъркват периодично.
5
Карфиолена супа 5
След това се изваждат от фурната и се овкусяват с наситнения розмарин и настърганата лимонова кора.
6
Карфиолена супа 6
Супата се гарнира с тях и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2021
Не очаквах да се получи толкова вкусна♡..Но стана страхотна
9.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2019
Както е писала Катя, можете да си направите домашен бульон, като сварите зеленчуци като лук, морков, чушки, целина, пащърнак... Добавете и подправки, които са по вкуса ви.
8.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2019
Аз слагам пащърнак,лук,моркови,целина,на едро,дафинов лист,бахар,черен пипер на зърна и сол. Варя половин час и прецеждам.
7.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2019
как практикувате със зеленчуковия бульон, не искам да ползвам на кубчета, а не знам какъв др.вариант има ?
6.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2016
Много вкусно се получи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: