Карфиолена супа

Дата: 08.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г карфиол
1,5 л зеленчуков бульон
2 картофа
2 скилидки чесън
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
200 г карфиол
1 глава лук
2 бели земела
1 стрък розмарин
40 мл зехтин
50 г сурови небелени лешници
кората от 1 лимон
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиолена супаКарфиолът се разделя на розички и се запържва в зехтина, заедно с наситнения чесън.
2
Карфиолена супа 2Налива се бульонът, добавят се нарязаните на кубчета картофи, овкусява се със сол и черен пипер и се готви, докато зеленчуците омекнат.
3
Карфиолена супа 3След това супата се пасира. Ако има нужда се налива още вода, до получаване на желаната консистенция.
4
Карфиолена супа 4Карфиолът за гарниране се разделя на розички и се слага в тава. Лукът се нарязва на полумесеци, хлябът – на кубчета, а лешниците се счукват в хаванче. Лукът, хлябът и лешниците се добавят към карфиола, посоляват се, поливат се със зехтина, разбъркват се и се пекат около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, като се разбъркват периодично.
5
Карфиолена супа 5След това се изваждат от фурната и се овкусяват с наситнения розмарин и настърганата лимонова кора.
6
Карфиолена супа 6Супата се гарнира с тях и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2019
Както е писала Катя, можете да си направите домашен бульон, като сварите зеленчуци като лук, морков, чушки, целина, пащърнак... Добавете и подправки, които са по вкуса ви.
8.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2019
Аз слагам пащърнак,лук,моркови,целина,на едро,дафинов лист,бахар,черен пипер на зърна и сол. Варя половин час и прецеждам.
7.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2019
как практикувате със зеленчуковия бульон, не искам да ползвам на кубчета, а не знам какъв др.вариант има ?
6.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2016
Много вкусно се получи.
5.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2015
Стана ни любима ,вече три пъти я правих,въпреки ,че не винаги имам време за украсата ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта