Супа с кайма

Мързелив вариант на любимата супа топчета
Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г смляно месо от свинска плешка
600 г картофи
4 моркова
50 г глава целина
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 печена чушка
1 консерва домати на кубчета (400 г)
2 с. л. доматен концентрат
1/2 ч. л. сух риган
1 л телешки бульон
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа с кайма
Лукът, чесънът и целината се обелват, наситняват се и се запържват в тенджера с олиото.
2
Супа с кайма 2
Добавя се мляното месо и се пържи, като се разбърква, за да стане на трохи.
3
Супа с кайма 3
Налива се бульонът.
4
Супа с кайма 4
Прибавят се картофите, морковите и чушката, нарязани наситно.
5
Супа с кайма 5
Сипват се доматите и доматеният концентрат, налива се около 1 литър вода, овкусява се със сол, черен пипер и риган.
6
Супа с кайма 6
Оставя се да къкри на слаб огън до готовност на зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2014
Бърза, лесна и вкуста
6.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Наистина, да си спестя правенето на топчетата, много ме улесни! И наистина, Лора е права, мирише на мусака :)) Но ние обичаме всякакви супи вкъщи, така че бих направила тази супа отново. \"Мусака в течен вариант.\" :))
5.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2014
В деня, в който бях решила да правя супа топчета, вие ни поднесохте тази супа с кайма. Затова реших да я приготвя като алтернатива на любимата ни супа. Получи се много вкусна, макар че е далеч от моите представи за супа топчета. Следващия път бих променила само едно нещо - каймата няма да чакам да се запържва, защото така трохите стават някак си сухички. Само леко ще я изчакам, колкото да се образуват парченца и ще добавя бульона.
4.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2014
Каква прекрасна идея , да избегнем правене на топчета от кайма :)
3.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2014
идеално
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


213 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: