Фарфали с гъби и риба тон

Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2001
Фарфали с гъби и риба тон
 
Необходими продукти:
1 пакет фарфали
сирене "Пармезан" за поръсване
1 в. ч. вино
1 ч. л. риган
1 ч. л. мащерка
2 с. л. краве масло
2 с. л. зехтин
1 скилидка счукан чесън
1 глава лук (нарязан надребно)
250 г гъби (нарязани на ивички)
200 г сметана
1 консерва риба тон (200 г)
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фарфали с гъби и риба тон
Фарфалите се сваряват според инструкциите на пакета. Зехтинът и маслото се нагорещяват и за 1 минута се запържва лукът. Прибавя се чесънът, огънят се усилва и се добавят гъбите.
2
Фарфали с гъби и риба тон 2
Пържи се около 3 минути, като непрекъснато се разбърква. Сместа се деглазира с вино. Когато виното се изпари, сосът се подправя и се изсипва консервата с риба.
3
Фарфали с гъби и риба тон 3
Налива се чаша топла вода и се вари 2 минути. Накрая се прибавя сметаната, разбърква се и се оттегля от огъня. Фарфалите се отцеждат и веднага се размесват със соса. Порциите се поръсват с настъргано сирене "Пармезан" (или кашкавал).

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: