Чоу миен

(Свинско със спагети)
Източник: Бон Апети
Дата: 17.04.2001
Чоу миен
 
Необходими продукти:
500 г спагети
500 г свински бут
12 с. л. соев сос
800 мл олио
2 моркова (100 г)
2 зелени чушки
2 стръка зелен лук
1 cтрък пресен чесън
200 г гъби
1/4 ч. л. сусамово олио


Начин на приготвяне:
1
Чоу миен
Месото се поставя във фризер за 10 минути. Спагетите се сваряват в 3-4 л вряща подсолена вода, отцеждат се и се охлаждат със студена вода. Месото се нарязва на лентички, маринова се с 4 с. л. соев сос, малко сол и черен пипер за 30 минути в хладилник.
2
Чоу миен 2
Морковите се нарязват на пръчици с дьлжина 5 см, лукът и чесънът - на колелца, гъбите - на красиви парчета, чушките - на квадратчета.
3
Чоу миен 3
Голямо количество мазнина се загрява, докато запуши, и месото се пържи при непрекъснато бъркане около 5 минути на много силен огън. Изважда се и се отцежда от мазнината.
4
Чоу миен 4
В тигана се сипват 3 с. л. олио и лукът и чесънът се пържат 1 минута. Прибавят се морковите, след 3 минути - гъбите и чушките, пържи се още 2 минути и се налива 1/2 ч. ч. вода. Поставят се спагетите, 5-6 с. л. соев сос, сол на вкус, 1/4 ч. л. сусамово олио, 2 щипки натриев глутаминат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: