Пица с гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 17.08.2001
Пица с гъби
 
Необходими продукти:
2 1/2 ч. ч. брашно
3 домата
1 зелена чушка
2 с. л. зехтин
1 с. л. краве масло
250 г гъби
1 ч. л. босилек
1 скилидка чесън
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. чесън на прах
1 пакетче мая (суха)
1 ч. ч. хладка вода
300 г кашкавал



Начин на приготвяне:
1
Пица с гъби
С посочените продукти се омесва тесто, покрива се с влажна кърпа и се оставя да втаса на топло за около 1 час. Гъбите и чушката се нарязват на лентички, доматите се белят и се режат на кубчета.
2
Пица с гъби 2
В маслото и зехтина се запържва за 10 секунди цяла скилидката чесън. Прибавят се гъбите и се запържва 5 минути на силен огън при непрекъснато бъркане.
3
Пица с гъби 3
Добавят се нарязаните чушка и домати. Овкусява се с подправките и се вари 5 минути на тих огън.
4
Пица с гъби 4
Втасалото тесто се разточва на кръг с дебелина 1 см и се поставя в намаслена тава.
5
Пица с гъби 5
Отгоре се полива с приготвения сос и се покрива с нарязан на малки кубчета кашкавал. Пече се 10-15 минути в силно загрята до температура 220–240 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: