Фидеуа

Гост: Пако, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2005
Фидеуа
 
Необходими продукти:
300 г риба тон
7-8 скариди
1 шепа миди с черупките
1 калмар
7-8 скилидки чесън
4 червени чушки
1 домат
1/2 пакет спагети
1 кубче рибен или зеленчуков бульон
1 щипка шафран
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Фидеуа
Лукът се нарязва наедро и се пържи в паелята с предварително загрято олио. Калмарът се нарязва на колелца. Прибавя се към лука, слагат се скаридите и се посолява.
2
Фидеуа 2
Скаридите се пържат 2 минути, изваждат се и на тяхно място в средата на съда се слага нарязаната наедро риба тон.
3
Фидеуа 3
Прибавят се доматът, предварително счуканият чесън, доматеното пюре, шафранът, червеният пипер.
4
Фидеуа 4
Спагетите се начупват на малки пръчици. Добавят се в паелята и се разбърква добре.
5
Фидеуа 5
Налива се вода, колкото да покрие спагетите. Стрива се бульонът. Отделно се сваряват мидите.
6
Фидеуа 6
Когато спагетите се сварят, върху готовото ястие се подреждат скаридите и предварително сварените миди.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2014
Калмара, мидите и скаридите се слагат преди да се залее с водата! !!исползва се рибено кубче булион предварително растопено в водата !!! и не се трошат спагети, използва се специално фиде тип- малак криф макарон !!! добавя се и дафиноф лист !!! имаики в предвид количеството чесън, домати, чушки... от ашафрана няма нужда ...!!! заменя се с жълта боя за готвене. Благодаря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: