Паеля

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Паеля
 
Необходими продукти:
300 г калмари
1 щипка шафран
1 кубче рибен бульон
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. доматено пюре
7-8 скилидки чесън
3-4 ч. ч. ориз
7-8 скариди
100 мл зехтин
200 г замразен зелен фасул
250-300 г пилешко месо
250-300 г свинско месо
1 портокал за украса
 

Начин на приготвяне:
1
ПаеляМесото се нарязва и се запържва в паелята (широк тиган с две дръжки с големината на тепсия) до пълна кулинарна готовност. Две от чушките се нарязват наситно и се прибавят към месото.
2
Паеля 2Калмарът се нарязва на колелца и също се добавя. Скаридите се почистват от мустаците и се запържват за кратко в паелята, за да останат сочни и крехки, след което се изваждат и се оставят настрана.
3
Паеля 3Останалите чушки се нарязват на лентички по дължина и се запържват. След това се изваждат и също се оставят настрана.
4
Паеля 4В паелята се слагат зеленият фасул, обеленият и пасиран домат, пюрето и червеният пипер. Налива се студена вода, за да се подсили вкусът. След като кипне, се овкусява със сол, шафран и рибен бульон.
5
Паеля 5Месото се разпределя по краищата на паелята и в средата се слага оризът, така че да се оформи гръбнак на риба по диаметъра на съда. След това се разбърква с месото и се оставя да ври около 20 минути.
6
Паеля 6Накрая готовата паеля се украсява със скаридите и лентичките чушка, като се оформят слънчеви лъчи. Отстрани се поставя нарязан на четвъртинки портокал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


288 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта