Агнешки шишчета с топла салата от патладжан

Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2005
Агнешки шишчета с топла салата от патладжан
 
Необходими продукти:
600-700 г агнешко месо от бут
2 с. л. зехтин
1 стрък пресен чесън
1/2 ч. л. кимион
1 щипка черен пипер
4 патладжана (600 г)
2 домата
1 прясна чушка
7-8 стръка магданоз
6 с. л. зехтин
1 ч. л. смлян кориандър
1 щипка захар
1 щипка сол
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Агнешки шишчета с топла салата от патладжан
Месото се нарязва на малки късове. Поставят се в купа заедно с наситнения чесън, налива се зехтин, поръсва се с черен пипер и кимион. Меси се с ръце. Оставя се да престои минимум 2 часа.
2
Агнешки шишчета с топла салата от патладжан 2
Маринованото месо се нанизва на шишове. Пекат се на грил тиган.
3
Агнешки шишчета с топла салата от патладжан 3
Патладжаните се обелват на ивици и се нарязват на филии. Нареждат се в намазнена със зехтин тава и се намазняват отгоре. Пекат се около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. След това се нарязват на кубчета.
4
Агнешки шишчета с топла салата от патладжан 4
Доматите се обелват, почистват се от семето и месестата част се нарязва на кубчета. Запържват се в 6 с. л. зехтин. След 1 минута се добавят патладжанените кубчета. Пържи се още 1 минута.
5
Агнешки шишчета с топла салата от патладжан 5
Налива се лимоновият сок и се добавят кориандър, наситнен магданоз, нарязана наситно чушка. Поръсва се със сол и черен пипер. Изпечените шишчета се сервират със салатата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: