Агнешко фрикасе с пилаф от коприва

Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г агнешко месо
1 ч. л. сол

за пилафа:
250 г ориз
4-5 стръка пресен лук
3-4 шепи коприва
50 г орехови ядки
100 г масло
1 ч. л. червен пипер
1 кубче гъбен бульон

за белия сос:
2 клонки джоджен
2 с. л. бяло вино
3 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
70 г масло
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко фрикасе с пилаф от коприва
Месото се завързва с конец, за да стане руло, и се сварява за 30 минути под капак в подсолена вода, която го покрива, отпенва се.
2
Агнешко фрикасе с пилаф от коприва 2
Копривата се попарва с вряла вода, след това се изплаква със студена вода и се нарязва наситно.
3
Агнешко фрикасе с пилаф от коприва 3
Наситненият лук се запържва за 30 секунди в предварително загрятото масло. Изсипва се оризът и се пържи, докато стане стъклен (4-5 минути), като се бърка.
4
Агнешко фрикасе с пилаф от коприва 4
Добавят се смлените наедро орехови ядки. След 1-2 минути се поръсва с червен пипер и се добавя наситнената коприва. Наливат се 625 мл топла вода (водата и оризът са в отношение 2 1/2 към 1).
5
Агнешко фрикасе с пилаф от коприва 5
Стрива се бульонът и се посолява. Къкри под капак, докато оризът поеме водата. При нужда се долива вода. След като е готов, се оставя да престои 5 минути, покрит.
6
Агнешко фрикасе с пилаф от коприва 6
Брашното се запържва в тенджерка с предварително загрято масло. Ароматизира се с наситнения джоджен. През цялото време се бърка. Налива се студеното прясно мляко. Поръсва се със сол и черен пипер. Налива се бялото вино, кипва и се наливат 2-3 черпака бульон.
7
Агнешко фрикасе с пилаф от коприва 7
Конецът се отстранява и месото се нарязва на филии. Сервира се, като месото се гарнира с пилафа и се полива с белия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: