Агнешко фрикасе с пилаф от коприва

Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г агнешко месо
1 ч. л. сол

за пилафа:
250 г ориз
4-5 стръка пресен лук
3-4 шепи коприва
50 г орехови ядки
100 г масло
1 ч. л. червен пипер
1 кубче гъбен бульон

за белия сос:
2 клонки джоджен
2 с. л. бяло вино
3 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
70 г масло
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко фрикасе с пилаф от коприва
Месото се завързва с конец, за да стане руло, и се сварява за 30 минути под капак в подсолена вода, която го покрива, отпенва се.
2
Агнешко фрикасе с пилаф от коприва 2
Копривата се попарва с вряла вода, след това се изплаква със студена вода и се нарязва наситно.
3
Агнешко фрикасе с пилаф от коприва 3
Наситненият лук се запържва за 30 секунди в предварително загрятото масло. Изсипва се оризът и се пържи, докато стане стъклен (4-5 минути), като се бърка.
4
Агнешко фрикасе с пилаф от коприва 4
Добавят се смлените наедро орехови ядки. След 1-2 минути се поръсва с червен пипер и се добавя наситнената коприва. Наливат се 625 мл топла вода (водата и оризът са в отношение 2 1/2 към 1).
5
Агнешко фрикасе с пилаф от коприва 5
Стрива се бульонът и се посолява. Къкри под капак, докато оризът поеме водата. При нужда се долива вода. След като е готов, се оставя да престои 5 минути, покрит.
6
Агнешко фрикасе с пилаф от коприва 6
Брашното се запържва в тенджерка с предварително загрято масло. Ароматизира се с наситнения джоджен. През цялото време се бърка. Налива се студеното прясно мляко. Поръсва се със сол и черен пипер. Налива се бялото вино, кипва и се наливат 2-3 черпака бульон.
7
Агнешко фрикасе с пилаф от коприва 7
Конецът се отстранява и месото се нарязва на филии. Сервира се, като месото се гарнира с пилафа и се полива с белия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: