Паеля

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Паеля
 
Необходими продукти:
200 г ориз
100 г сварени скариди
3 бр. пилешки пържоли
300 г калмари
150 г сварени миди
1 ч. ч. замразен грах
1 глава лук
3 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
7 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
2 щипки сол
1 печена червена чушка
1 щипка шафран (куркума)



Начин на приготвяне:
1
Паеля
Пилешките пържоли се нарязват на малки парченца и се запържват в 7-8 с. л. зехтин. Прибавят се нарязаните на тънки кръгчета калмари, запържват се добре.
2
Паеля 2
Добавят се нарязаният лук и наситненият чесън. Налива се гореща вода, колкото да покрие продуктите. Прибавят се 3 с. л. доматено пюре, 1 ч. л. червен пипер и 2 щипки сол.
3
Паеля 3
Ври 10 минути и се слагат оризът, щипка шафран, малко розмарин. Когато оризът е готов, се добавят предварително сварените миди и 1 ч. ч. замразен грах.
4
Паеля 4
Накрая се поставят сварените скариди. Приготвя се украса, като червената чушка се нарязва на ивички и се оформят лъчи на слънце.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2015
Обожавам паеля!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: