Пилешки крокети с къри

Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2001
Пилешки крокети с къри
 
Необходими продукти:
1/2 пиле
1/2 глава лук
1/2 глава настърган лук
1 морков
1/4 чаша телешки бульон
50 г брашно
50 г масло
5 с. л. прясно мляко
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. къри
1 стрък целина
1 парче корен от пащърнак
1 яйце
1 дафинов лист
2-3 зърна бахар
лют сос (или лют пипер)
2 яйца
5 с. л. брашно
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. къри
1/2 ч. ч. прясно мляко
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пилешки крокети с къри
Пилето се вари с лука, разрязания на две морков, пащърнак, дафинов лист и бахар около 30 минути. Месото се оставя да изстине и се нарязва на малки парченца.
2
Пилешки крокети с къри 2
Приготвя се сос “Бешамел”. В маслото се запържва нарязаната наситно целина. Сипват се 2 с. л. брашно и се запържва до златисто. Добавя се малко студено прясно мляко и се подправя с телешки бульон и къри.
3
Пилешки крокети с къри 3
Прибавя се 1/2 глава настърган лук и лют сос (или лют пипер) и се разбърква до получаването на гъст сос. След това се добавят 2 щипки сол и 1 с. л. лимонов сок.
4
Пилешки крокети с къри 4
Парченцата пиле се поставят в купа, прибавят се сосът и 1 яйце. Омесва се хубаво. Съдът се покрива с фолио и се поставя във фризер (или в камера).
5
Пилешки крокети с къри 5
Брашното за панировката, 2 жълтъка, къри, лимонов сок и сол се поставят в купа. При непрекъснато разбиване се налива млякото, трябва да се получи гъста смес.
6
Пилешки крокети с къри 6
Когато сместа за крокетите се стегне, с помощта на две лъжици се оформят топки, хубаво се овалват в панировката и се пържат в силно сгорещено олио.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: