Филе от калкан със сос "Русалка"

Източник: Бон Апети
Дата: 28.08.2003
Филе от калкан със сос
 
Необходими продукти:
1 кг калкан
брашно за паниране
300 г домати
100 г стерилизирани гъби
100 г мариновани краставички
100 г черни маслини
1 морков
2 стръка зелен лук
3–4 с. л. олио
2–3 стръка магданоз
1 ч. л. джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Филе от калкан със сос
От калкана се отстранява кожата и се рибата се филетира. Филетата се осоляват, панират се в брашно и се пържат от двете страни в силно загрята мазнина.
2
Филе от калкан със сос
Сосът се приготвя, като в олиото за 1–2 минути се запържва ситно нарязаният лук. Прибавя се морковът, пържи се 2–3 минути и се слагат гъбите, нарязаните краставички, почистените от костилките маслини, накълцаният магданоз и пюрираните домати. Разбърква се и се оставя да поври, докато сосът започне да се сгъстява. Подправя се със солта и джинджифила.
3
Филе от калкан със сос
При сервиране в чиния се слага от изпържения калкан и се гарнира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: