Филе от лаврак с пюре от целина

Гост: Мариан Костов, майстор-готвач в парк хотел "Голдън Бийч"
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2009
Филе от лаврак с пюре от целина
 
Необходими продукти:
1 лаврак
1 глава целина (200 г)
25 г краве масло
50 мл готварска сметана
20 мл зехтин
черен пипер и сол на вкус
босилек за декорация


Начин на приготвяне:
1
Филе от лаврак с пюре от целина
Лавракът се почиства и се филетира. Поръсва се с черен пипер и сол.
2
Филе от лаврак с пюре от целина 2
Целината се нарязва на кубчета и се сварява, след което се ппюрира в блендер с 50 мл сметана и 25 г масло.
3
Филе от лаврак с пюре от целина 3
Филетата лаврак се запържват с малко зехтин последователно от вътрешната и от външната страна.
4
Филе от лаврак с пюре от целина 4
Пюрето от целина се оформя като цилиндър с помощта на ринг в порционна чиния и върху него се поставя филетата запечена риба.
5
Филе от лаврак с пюре от целина 5
Ястието се поднася украсено със стрък босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: