Флен от моркови

Дата: 29.11.2004
Източник: Бон Апети
Флен от моркови
 
Необходими продукти:
1/2 кг моркови
2 яйца
1/2 ч. ч. растителна сметана
2-3 с. л. зехтин
1-2 с. л. сок от лимон
1 кубче зеленчуков бульон
2 стръка копър
черен пипер на вкус
масло за намасляване
 

Начин на приготвяне:
1
Флен от морковиМорковите се нарязват на кубчета и се запържват 1-2 минути в сгорещен зехтин под капак. След това се налива гореща вода, която да ги покрие. Задушават се 15-20 минути под капак, стрива се бульонът, разбърква се. Прехвърлят се в купа и се пасират, като едновременно се налива сметаната. Пюрето се поставя в цедка и с помощта на лъжица се прекарва през нея.
2
Флен от моркови 2Яйцата се разбиват. Добавят се наситненият копър, черният пипер и лимоновият сок. Разбърква се с пасираните моркови. Разпределя се в намаслени малки купички (тимбалчета), поставят се в тава. В тавата се налива вода, която да достига до средата на формичките. Покрива се с алуминиево фолио, без да се запечатва. Пече се 40-45 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта