Глазирани свински гърди с ориз

Вкусно ястие в азиатски стил
Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свински гърди без кост
200 г жасминов ориз
100 мл терияки сос със сусам „Kikkoman“
100 мл бяло вино
20 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1/2 голяма люта червена чушка
1/4 връзка пресен кориандър
4 стръка пресен лук
1/2 с. л. печен сусам

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Глазирани свински гърди с ориз
Оризът се измива и се сварява във вода в пропорция 1:3. Свинското се нарязва на кубчета със страни от около 3 см. Месото се слага в уок, налива се виното и се похлупва.
2
Глазирани свински гърди с ориз 2
Готви се, докато омекне, остане на мазнина и се карамелизира, но не трябва да се разпада. Изважда се.
3
Глазирани свински гърди с ориз 3
В същия съд се запържват наситнените чесън, джинджифил и люта чушка.
4
Глазирани свински гърди с ориз 4
Налива се терияки сосът.
5
Глазирани свински гърди с ориз 5
Месото се връща обратно в съда и се разбърква добре.
6
Глазирани свински гърди с ориз 6
Оставя се на огъня за 1–2 минути, докато се глазира. Сервира се с ориза, поръсено със сусам и нарязани наситно пресен лук и кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2018
Стана прекрасно. Благодаря за рецептата!
4.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2017
получи се много вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2017
Росица, наситнен кориандър и пресен лук, заедно със запечен сусам се използват за гарниране при поднасяне на всяка порция (вж. стъпка 6).
2.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2017
Люта чушка не сложих, заради децата. Вкусно е!
1.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2017
А кога се слага кориандъра, пресния лук и сусама?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
dora_nikolova се регистрира в сайта.
Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
nansieta коментира рецептата Бяла супа с топчета
Nevena коментира рецептата Малинова торта
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: