Руло от пилешка кайма със сос „Морне“

Апетитно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
500 г пилешко филе
200 г бекон (на ленти)
150 г сирене „Гауда“ (на слайсове)
150 мл прясно мляко
3 филии бял хляб
3 моркова
1 глава лук
1 яйце
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване

за соса „Морне“:
350 мл прясно мляко
80 мл животинска сметана
50 г сирене „Пармезан“
20 г краве масло
20 г брашно
2 жълтъка
1/4 връзка естрагон
сол и бял пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Руло от пилешка кайма със сос „Морне“
Хлябът се накисва в прясното мляко.
2
Руло от пилешка кайма със сос „Морне“ 2
Пилешкото месо се смила в месомелачка, след това се смила и отцеденият хляб, за да обере остатъците от месото.
3
Руло от пилешка кайма със сос „Морне“ 3
Морковите се белят и се сваряват цели. Лукът се настъргва. В купа се смесват пилешката кайма с хляба, лукът, яйцето, риганът, сол и черен пипер на вкус, и се разбърква добре.
4
Руло от пилешка кайма със сос „Морне“ 4
Лист алуминиево фолио се маже олио, подреждат се лентичките бекон, като се застъпват. Върху тях се слага пилешката кайма, разстила се леко и се оформя като лист.
5
Руло от пилешка кайма със сос „Морне“ 5
Отгоре се подреждат резените сирене „Гауда“, а върху тях – морковите.
6
Руло от пилешка кайма със сос „Морне“ 6
С помощта на фолиото се завива стегнато руло и се оформя като бонбон.
7
Руло от пилешка кайма със сос „Морне“ 7
Пече се около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Фолиото се отстранява и рулото се запича за още 10–15 минути.
8
Руло от пилешка кайма със сос „Морне“ 8
Брашното за соса се запържва в сгорещеното масло. При непрекъснато бъркане се налива прясно мляко. Когато бешамелът се сгъсти, се овкусява със сол.
9
Руло от пилешка кайма със сос „Морне“ 9
Сметаната и жълтъците се разбъркват и се наливат към соса, като се бърка.
10
Руло от пилешка кайма със сос „Морне“ 10
След 2–3 минути сосът се отстранява от котлона и се овкусява с бял пипер, настърган пармезан и наситнен естрагон.
11
Руло от пилешка кайма със сос „Морне“ 11
Рулото се нарязва на парчета и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2020
Наистина стана перфектно. Много ни хареса. Сосът е много вкусен. Правила съм хиляди пъти подобни сосове на основа Бешамел, но досега този ми е най вкусен. Благодаря за рецептата!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2017
Стана перфектно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: