Глазирано свинско печено

Апетитно запечено месце, поднесено с вкусна и ароматна гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 цяло парче свински котлети (с 6 ребра)
300 мл сок от ябълки
3 с. л. дижонска горчица
2 с. л. кафява захар
1 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. соев сос
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
2 връзки праз (бялата част)
4 скилидки чесън
4 стръка мащерка
50 мл зехтин
2 с. л. сок от лимон
1 с.л. мед
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Глазирано свинско печено
Сокът от ябълки се редуцира наполовина. Добавят се захарта, горчицата, сосът „Уорчестър“ и соевият сос. Готви се още около 5 минути и се дърпа от огъня.
2
Глазирано свинско печено 2
Месото се овкусява със сол и черен пипер. Пече се 1 час в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. След това започва да се маже периодично с глазурата.
3
Глазирано свинско печено 3
След около половин час, когато достигне 75 градуса вътре, се изважда от фурната и се оставя да престои поне 15 минути, преди да се разреже.
4
Глазирано свинско печено 4
Зехтинът се смесва с наситнената мащерка, меда, стритият на паста чесън, лимоновия сок, сол и черен пипер. Разбърква се.
5
Глазирано свинско печено 5
Празът се почиства и се реже на дебели шайби. Овкусява се с дресинга, слага се в тава и се покрива с алуминиево фолио.
6
Глазирано свинско печено 6
Пече се около 30 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. След това фолиото се отстранява и празът се запича добре, докато се карамелизира. Месото се сервира с праза.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: