Пиле с гъби соте

Дата: 29.11.2016
Източник: сканк
ТИТЛА: Чирак
Пиле с гъби соте
 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
500 г гъби
3 с. л. зехтин
1 домат
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 глава лук
1 щипка червен пипер
1 щипка мащерка
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Нарязваме пилешките гърди и домата на малки кубчета. Чушките и лукът се режат на полумесеци, а гъбите – на големи резени.
2
Загряваме зехтина в тиган и добавяме месото. За да остане пилешкото сочно, го запържваме на по-висока температура.
3
След това добавяме лука, чушките и гъбите.
4
След около 10 минути слагаме и домата, мащерката, сол и черен пипер.
5
Готвим, докато ястието поеме напълно доматения сок.



Съвет:
За да изчистим гъбите, предварително ги слагаме във вода с лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2017
Благодаря за коментара. Бон Апетит!
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2017
Стана супер, много бързо и лесно! Вкусно ястие! Аз добавих вместо мащерка един дафинов лист и малко повече червен пипер и черен пипер. Препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта