Свинско с леща и целина

Богато и изненадващо вкусно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 01.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свински джолан (без кост)
200 г кафява леща
200 г глава целина
150 г заквасена сметана
150 мл бяло вино
50 мл зехтин
10 г сушени манатарки
4 скилидки чесън
2 стръка праз
1 глава лук
1 дафинов лист
1 ч. л. сушен риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско с леща и целина
Джоланът се сварява в 1,5 л вода, заедно с нарязания лук.
2
Свинско с леща и целина 2
Целината и празът се режат на кубчета и се запържват в зехтина, докато омекнат.
3
Свинско с леща и целина 3
Прибавят се и наситнените скилидки чесън. Налива се виното.
4
Свинско с леща и целина 4
Когато се редуцира, се добавят натрошени манатарки, риганът, дафиновият лист и лещата.
5
Свинско с леща и целина 5
Налива се 1 л вода и се готви, докато лещата омекне.
6
Свинско с леща и целина 6
Свареното месо се разкъсва леко. Половината от бульона от варенето се налива към лещата, останалата част се разбърква със сметаната и също се сипва в лещата.
7
Свинско с леща и целина 7
Слага се и месото, овкусява се със сол и черен пипер.
8
Свинско с леща и целина 8
Готви се 10 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: