Пълнен шаран в тесто

Рецепта от Средногорието
Източник: Бон Апети
Дата: 06.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 шаран (почистен)
200 г орехи
80 мл олио
2 глави лук
1 връзка магданоз
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за тестото:
400 г брашно
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнен шаран в тесто
Брашното се смесва с щипка сол и 200 мл топла вода. Замесва се меко тесто и се оставя да почине.
2
Пълнен шаран в тесто 2
Лукът се реже на едри кубчета и се задушава в олиото с малко вода и сол, докато омекне и остане на мазнина.
3
Пълнен шаран в тесто 3
Към него се добавят нарязаните наедро орехи, запържват се за кратко.
4
Пълнен шаран в тесто 4
Съдът се отстранява от котлона, сместа се овкусява с пушен пипер, накълцан магданоз, сол и черен пипер на вкус. Охлажда се.
5
Пълнен шаран в тесто 5
Тестото се разточва на дебела кора, която да е толкова голяма, че рибата да може да се завие с нея. Заравнява се, а остатъците се запазват.
6
Пълнен шаран в тесто 6
Шаранът се овкусява със сол и черен пипер от всички страни, пълни се с ореховата смес и се зашива с конец.
7
Пълнен шаран в тесто 7
Завива се с тестото, като му се придава форма, а с остатъците от тестото се правят декоративни ромбове. Маже се с олио.
8
Пълнен шаран в тесто 8
Пече се около 1 час в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Пълнен шаран в тесто 9
Охлажда се 20 минути и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: