Свинско с наденички и кисело зеле

Дата: 21.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка
400 г пушена наденица
300 мл зелев сок
200 мл бяло вино
1 кисела зелка (2 кг)
3 глави лук
2 дафинови листа
1 с. л. ким
черен пипер на вкус
олио
за поднасяне:
10 люти чушки от буркан
4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 ч. л. черен пипер на зърна
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско с наденички и кисело зелеЗелето се нарязва наедро. Лукът се обелва и всяка глава се реже на 4 полумесеца. Слагат се в намазан с олио гювеч.
2
Свинско с наденички и кисело зеле 2Добавят се дафиновите листа, кимът и нарязаните на едри парчета плешка и наденица. Наливат се зелевият сок и виното, и се овкусява с черен пипер.
3
Свинско с наденички и кисело зеле 3Покрива се с лист пергаментова хартия, а след това с алуминиево фолио и се похлупва. Ястието се пече 4 часа в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
4
Свинско с наденички и кисело зеле 4Чушките се почистват от семките и се накълцват. Чесънът се стрива на паста. Магданозът се наситнява, а пиперът се счуква в хаванче. Чушките се смесват с чесъна, пипера и магданоза.
5
Свинско с наденички и кисело зеле 5Ястието се поднася с лютата добавка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта