Рибай стек със сос „Чимичури“

Дата: 30.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. рибай стек (по 200 г всеки)
пушена сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване
за соса:
70 мл зехтин „Екстра върджин“
30 мл ябълков оцет
2 скилидки чесън
1/2 връзка пресен кориандър
1/2 връзка магданоз
1/4 връзка босилек
1 стрък пресен лук
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1/4 ч. л. сухо чили
1/4 ч. л. риган
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Рибай стек със сос „Чимичури“Месото се маже със зехтин.
2
Рибай стек със сос „Чимичури“ 2Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Рибай стек със сос „Чимичури“ 3Готви на грил, докато стане средно изпечено. Изважда се и се оставя за 5 минути – да почине.
4
Рибай стек със сос „Чимичури“ 4Пресният лук, магданозът, чесънът, босилекът и кориандърът се пасират с ригана, чилито, зехтина, оцета, солта и черния пипер. Добре е, сосът да престои поне 1 час в хладилник.
5
Рибай стек със сос „Чимичури“ 5Месото се нарязва и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта