Фалафели

Дата: 29.12.2016
Източник: Виолета
ТИТЛА: Експериментатор
Фалафели
 
Необходими продукти:
за фалафелите:
2 ч. ч. нахут
2 средно големи глави кромид лук
2 големи скилидки чесън
1 връзка магданоз
2 ч. л. кимион (смлян)
2 ч. л. кориандър (смлян)
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
2 к. ч. олио
за соса:
1 ч. ч. кисело мляко
2 ч. л. тахан
2 ч. л. лимонов сок
1 скилидка чесън (счукан)
1/4 ч. л. кимион (смлян)
 

Начин на приготвяне:
1
Нахутът се накисва във вода за 12 часа и се сварява. Ако има люспи се остраняват.
2
Смесете нахута с подправките и го смелете в блендер, до получаване на гладка смес.
3
От сместа оформете плоски кюфтенца, с големина, колкото орех и ги оставете да престоят около 15 минути, за да запазят формата си.
4
В дълбок тиган загрейте олио, достатъчно за да покрие кюфтенцата. Изпържете кюфтенцата, докато станат златистокафяви на цвят. Готовите кюфтенца се оставят върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.
5
Сосът се приготвя, като всички съставки за него се смесват и се пасират в блендер.
6
Фалафелите се сервират с ливански питки и с охладения млечен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2019
Моите фалафели се разпадаха и затова вместо да ги пържа, ги изпекох във фурна. Пак става!
1.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2017
Ето ги и моите фалафели, много се харесаха на повечето, които ги опитаха. На някои соса се видя странен, може би ако е с обикновен чеснов ще се приемат още по - добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Джулиана Георгиева Дичева се регистрира в сайта.
Станимира Г. Георгиева се регистрира в сайта.
ivka публикува рецептата Домашно приготвена пица
Красито Петрова се регистрира в сайта.
Мария публикува рецептата Ябълков сладкиш „Роза“
Megy Dobreva се регистрира в сайта.
Албена Тодорова публикува рецептата Бисквитена торта
Албена Тодорова публикува рецептата Кокосови бонбони
Кристина Димитрова публикува рецептата Хляб
Албена Тодорова публикува рецептата Плодова салата
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта