Фалафели

Дата: 29.12.2016
Източник: Виолета
ТИТЛА: Експериментатор
Фалафели
 
Необходими продукти:
за фалафелите:
2 ч. ч. нахут
2 средно големи глави кромид лук
2 големи скилидки чесън
1 връзка магданоз
2 ч. л. кимион (смлян)
2 ч. л. кориандър (смлян)
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
2 к. ч. олио
за соса:
1 ч. ч. кисело мляко
2 ч. л. тахан
2 ч. л. лимонов сок
1 скилидка чесън (счукан)
1/4 ч. л. кимион (смлян)
 

Начин на приготвяне:
1
Нахутът се накисва във вода за 12 часа и се сварява. Ако има люспи се остраняват.
2
Смесете нахута с подправките и го смелете в блендер, до получаване на гладка смес.
3
От сместа оформете плоски кюфтенца, с големина, колкото орех и ги оставете да престоят около 15 минути, за да запазят формата си.
4
В дълбок тиган загрейте олио, достатъчно за да покрие кюфтенцата. Изпържете кюфтенцата, докато станат златистокафяви на цвят. Готовите кюфтенца се оставят върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.
5
Сосът се приготвя, като всички съставки за него се смесват и се пасират в блендер.
6
Фалафелите се сервират с ливански питки и с охладения млечен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2017
Ето ги и моите фалафели, много се харесаха на повечето, които ги опитаха. На някои соса се видя странен, може би ако е с обикновен чеснов ще се приемат още по - добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта