Голомях

Дата: 26.03.2005
Източник: Бон Апети
Голомях
 
Необходими продукти:
1 кг тиква
100 г краве масло
2-3 ч. ч. фино смляно царевично брашно
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
сирене за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
ГоломяхТиквата се обелва, почиства се, нарязва се на кубчета и се сварява. След това се намачква на пюре заедно с водата, в която се е варила. Овкусява се със захар и сол. Постепенно се смесва с царевичното брашно.
2
Голомях 2Маслото се разтопява и се запържва, докато придобие златист цвят.
3
Голомях 3Сместа от тиквата и брашното се разстила върху тавичка, полива се с маслото и се поръсва с натрошено сирене.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Чийзкейк с банани и нар
Анна коментира рецептата Салата „Цезар“
Tanya се регистрира в сайта.
Албена Тодорова се регистрира в сайта.
ГалинаТ се регистрира в сайта.
Qnko Sakazov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта