Голомях

Гост: Маргарита Ралева
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2005
Голомях
 
Необходими продукти:
1 кг тиква
100 г краве масло
2-3 ч. ч. фино смляно царевично брашно
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
сирене за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Голомях
Тиквата се обелва, почиства се, нарязва се на кубчета и се сварява. След това се намачква на пюре заедно с водата, в която се е варила. Овкусява се със захар и сол. Постепенно се смесва с царевичното брашно.
2
Голомях 2
Маслото се разтопява и се запържва, докато придобие златист цвят.
3
Голомях 3
Сместа от тиквата и брашното се разстила върху тавичка, полива се с маслото и се поръсва с натрошено сирене.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


246 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: