Грах по селски

Постна и вкусна яхния с грах
Източник: Илия
ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.04.2015
Грах по селски
 
Необходими продукти:
400 г грах
1 глава лук
1 морков
1 зелена чушка
1 с. л. сол
2 с. л. брашно
30 мл олио
1 с. л. червен пипер
200 г белени домати
1 връзка магданоз
4 скилидки чесън
2 л вода


Начин на приготвяне:
1
Нарязваме лука, моркова и чушката. Слагаме ги в тенджера, заедно със солта, олиото и граха, и чакаме да заври. През това време нарязваме чесъна и магданоза.
2
След като зеленчуците омекнат, се добавят доматите, червеният пипер и чесънът и се оставя да поври още десетина минути.
3
След като ястието поври с доматите, добавяме брашното, размито с няколко лъжици вода и оставяме да ври още 3-4 минути.
4
Дърпаме тенджерата от котлона и добавяме магданоза.

Добър апетит!


Съвет:
Препоръчително е, ястието да се сервира топло, но не горещо и с повече люти чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: