Солена торта

Дата: 29.04.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 глава лук
250 г печурки
3 с. л. зехтин (+ за намазване)
3 малки тиквички
250 г крем сирене
6 яйца
50 мл животинска сметана
2 стръка пресен чесън
3–4 стръка пресен босилек
сол и черен пипер на вкус
3 печени червени чушки
300 г кашкавал
 

Начин на приготвяне:
1
Солена тортаЛукът се наситнява.
2
Солена торта 2Печурките се обелват и се нарязват на филийки.
3
Солена торта 3Лукът и гъбите се сотират в 1 с. л. зехтин и се изваждат.
4
Солена торта 4В същия съд, в останалия зехтин се запържват нарязаните на шайби тиквички.
5
Солена торта 5Крем сиренето се разбива с яйцата и сметаната.
6
Солена торта 6Добавят се наситнените чесън и босилек, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
7
Солена торта 7Към сместа се добавят запържените зеленчуци и чушките, нарязани на ивички. Сипва се и настърганият кашкавал и се разбърква добре. Сместа се изсипва във форма с махащо се дъно и с диаметър от 26 см, застлана с пергаментова хартия и намазана по стените със зехтин.

8
Солена торта 8Пече се 1 час в загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.
9
Солена торта 9Оставя се леко да се охлади, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2015
Имах по-големи очаквания
11.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
Разкошна , лека и лесна за приготвяне торта!
10.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2015
Много лесна и вкусна рецепта :)
9.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2015
Много вкусно :) Направих го без гъби. Другия път може би ще сложа някое друго месце :)
8.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2015
Аз сложих малко бекон и с гъбите задуших малко пресни чушки вместо печените. Стана страхотно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта